Rokker Zsoltti – Erdei Sándor

Rokker Zsoltti, alias Erdei Sándor

1996-ban felvételizik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi karának Kulturális Antropológia szakára, ezzel párhuzamosan indul humorista pályája. 1996-ban egy versmondó versenyen a műsorvezető. Böröczky József, a Mikroszkóp színpad művésze hívja szerepelni az HBO mozi csatorna akkor induló Mennyi?30! című kabaréműsorába, ahol különböző karaktereket elevenít meg: Cudar Józsi, Agresszív Lali sógor, Büdösszájú Gyöngyi, Törköly Pista bá, Dzsekszon, majd új figurái lesznek a műsor vége felé 1999 körül a Nagymutter és Rokker Zsoltti. A Rádiózást a Boros Lajos-Bochkor Gábor műsorvezetőpárosnak köszönheti, ők hívják a Danubius Rádió gegcsapatába, majd együtt mennek át a Slágerbe, ahol immár Rokker Zsoltti és nagymamája állandó szereplői a legsikeresebb ébresztőműsornak, a Bumerángnak. Az 1996-2000-ig tartó időszakot nevezi az igazi iskolának az életre, mivel folyamatosan jár fellépésekre, úgynevezett haknikra, ahol egyre többen megismerik a nevét, és arcát (erről annyit, hogy van, aki mai napig Zsoltinak hívja, az arca meg csak annyira ismert, hogy bármikor beeteti a műv.ház. portás nénijét hogy õ a Szabó Győző). Ez idáig az elmúlt tíz év alatt kb. ezer fellépése volt szerte az országban, és szinte minden hétvégén hívják valahová.
2001-ben jelent meg első lemeze “Rokker Zsoltti és a nagymutter” címmel, mely sokáig egyedüli kabarélemezként (hiszen zömmel prózai művekről van szó) az eladási listák előkelő harmadik helyén tanyázik, s végül platinalemez fokozatot ér el. Egy videoklip is készül az anyaghoz “Rokker Zsoltti – Egyveleg” címmel, melyet a videók menüpont alatt megtekinthetnek. A második lemez 2003 áprilisában jelenik meg “Rokker Zsoltti -Neszójjábe” címmel. Ennek borítóján kezdődik a Rokker Zsoltti képregény változata, mely a megrajzolt figurákra épülve a hazai lapok fűszere, és minden korosztály kedvence lett. 2002-ben végzi el az egyetemet, általános kultúrantropológusként diplomázik, diplomamunkáját kedvenc falujáról, az ország legkisebb lakott településéről (8 fő) írja “Szanticska, egy újjáéledő falu” címmel.
2005 -ben egy új lemez jelent meg, melynek címe:”Tömény”, és a „Bumeráng” c. műsorban elhangzott legjobb interjúk esszenciája, egyfajta Best of válogatás. Ezen a lemezen Rokker Zsoltti az élet napos és árnyékos oldalára egyaránt elkalauzol bennünket, a buliktól kezdve, az utazásokon, csajozásokon át a teljes eszméletvesztésig. Ajánljuk mindenkinek ezt az albumot, aki szereti Rokker Zsoltti sajátos nyilatkozatait, s szeretne egy óra felhőtlen röhögésben kikapcsolódni, s nevetésben gyógyírt találni az élet nehézségeire, melyeket Rokker Zsoltti a maga sajátos stílusában, nagymutterjávaló együtt nem túl bonyolultan értelmez.

 

 

 

Légy szociális és oszdd meg weboldalunkat!
This entry was posted in Stand-up comedy humor előadó fellépő and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.